Over Mij

Ik ben Mick Paco Runs, ik woon in Amsterdam en heb meer dan 20 jaar ervaring als (chef)kok in diverse keukens.

Het Begin!
In 2000 ben ik gestart als runner op stads strand amsterdam plage om daar mijn eerste leermeester James Pool te ontmoeten, die mij vroeg of ik een handje kon helpen in de keuken. Aangekomen kreeg ik een doos met kwartels en een gevogelte schaar, vanaf die dag raakte ik verslaafd aan koken.

Toen begon mijn culinaire reis door in vele keukens de fijne kneepjes van het vak te leren van de Franse keuken tot Smash burgers.

Ik heb in diverse zaken gewerkt zoals:

Restaurant Dauphine
De Ebeling
Pacific Parc
Club 11
Escape Cafe
Steak Club Leidse

Daarnaast heb ik op veel evenementen gekookt, wat veel leuke en leerzame momenten heeft opgeleverd.

Waarom Spoon Paco?

Koken is voor mij meer dan alleen een beroep—het is een passie. Een passie die ik met veel enthousiasme doorgeef aan anderen, zowel in de keuken als in educatieve omgevingen. Via Spoon Paco kan ik mijn liefde voor koken combineren met mijn drijfveer om mensen te inspireren en te laten zien hoe leuk, makkelijk én lekker koken kan zijn.

De kracht van kookeducatie
Ik geloof dat koken niet alleen een praktische vaardigheid is, maar ook een middel om te leren, te verbinden en te groeien. Mijn passie voor het geven van kookeducatie komt tot leven in mijn werk met kinderen en volwassenen. Het plezier van samen koken, nieuwe dingen ontdekken en zelfvertrouwen opbouwen, is waar ik mijn energie uit haal.

Ik ben in het bezit van een gezonde werkmentaliteit, ik hou van aanpakken en ben flexibel ingesteld. Daarnaast vind ik het belangrijk om actief mee te denken in de mogelijkheden, bijvoorbeeld de menusamenstelling, het wijnarrangement of de setting voor het diner.

De mensen

SpoonPaco Bestaat uit Mick Runs en een hecht netwerk van professionals met een brok ervaring in diverse segmenten in de horeca en daarbuiten.

Mijn filosofie

Koken is meer dan eten. Het is verzorgen, ontzorgen, delen, ontspanning. het is een moment creëren waarin je samen kunt zijn zonder haast, op 1 plek. koken en eten verbroederd.

Services

Het aanscherpen en opfrissen van je team. Het ondersteunen en verstevigen van dat wat er al is. Met nieuwe ogen bestaande problemen takelen.

“Respect the kok”
Jamez Pool

“Ken je klassiekers”
Lex kok

“Good food is very often, even most often, simple food.”
Anthony Bourdain